top of page

ELIMINAREA MIOPIEI, HIPERMETROPIEI SI A ASTIGMATISMULUI PRIN TEHNICA LASEK

 

Ce se întâmplă cu acuitatea vizuală după efectuarea corecţiei cu laser prin tehnica LASEK? Cum vom vedea? Cât va trebui să ne luăm liber? Când vom conduce?

Corecţia laser prin această tehnică este un tratament laser superficial si de aceea nu există un risc de pierdere a vederii. Acest tratament durează circa 5 minute per ochi (ambii ochi se tratează în aceeasi sedinţă) si se realizează cu anestezie locală cu picături. Filmul din dreapta ilustrează simplitatea tratamentului laser:

 -se pun câteva picături de alcool 20% într-un cilindru;

 

 -se ridică stratul epitelial al corneei (acesta se regenerează în cca 7 zile);
 -se efectuează tratamentul laser 20-40 de secunde;
 -se repoziţionează epiteliul cornean.

La sfârsit nu veţi avea pansamente ci lentile de contact terapeutice pe care le veţi purta 4 zile fără a fi scoase.
După jumătate de oră de la procedură veţi vedea usor ceţos, veţi lăcrima abundent si vă va deranja lumina. Unele persoane vor simţi o jenă oculară 3-4 ore. A doua si a cincea zi veţi veni la control. În a cincea zi vă vom scoate lentilele de contact. După alte 2 zile, vederea la citit se va contura suficient pentru a putea să mergeţi la serviciu. Vederea la distanţă va atinge 70% din vederea maximă la 7-10 zile de la corecţia laser. Aceasta înseamnă după 7-10 zile veţi putea conduce fără ochelari! Vederea la distanţă va creste până la valoarea maximă în cel târziu 3-4 săptămâni. După corecţia laser veţi pune lacrimi artificiale pentru favorizarea vindecării zonei tratate si îmbunătăţirea cât mai rapidă a vederii.

Eliminarea miopiei, hipermetropiei si astigmatismului cu laserul prin tehnica LASEK nu este operaţie ci un tratament laser! Acestă procedură nu prezintă risc de orbire sau de deteriorare a vederii!

bottom of page