top of page

SERVICII MEDICALE

 

Consultatii oftalmologice

 

Consultatia oftalmologica de baza cuprinde evaluarea acuitatii vizuale, autorefractometrie computerizata, keratometrie, examenul biomicroscopic al polului anterior, examenul fundului de ochi si masurarea tensiunii oculare.

 

Consultatia oftalmologica in vederea operatiei de cataracta cuprinde evaluarea acuitatii vizuale, autorefractometrie computerizata, keratometrie, examenul biomicroscopic al polului anterior, examenul fundului de ochi, masurarea tensiunii oculare, biometrie ultrasonica, campimetrie computerizata si tomografie de coerenta optica daca pacientul este diabetic.

 

Consultatia oftalmologica in vederea corectarii viciilor de refractie (miopia, astigmatismul si hipermetropia) cu laserului cu excimeri pentru eliminarea ochelarilor si a lentilelor de contact cuprinde evaluarea acuitatii vizuale, autorefractometrie computerizata, keratometrie, examenul biomicroscopic al polului anterior, examenul fundului de ochi, masurarea tensiunii oculare, topografie corneana computerizata si pahimetrie ultrasonica.

 

Consultatia oftalmologica in vederea depistarii, urmaririi si tratarii glaucomului consta in masurarea acuitatii vizuale, autokeratorefractometrie, examenul biomicroscopic al polului anterior, biomicroscopia polului posterior, fundul de ochi, masurarea tensiunii intraoculare, pahimetrie ultrasonica, campimetrie computerizata, tomografie de coerenta optica si gonioscopie.

 

Explorari functionale

 

Biometria este o investigatie care masoara lungimea antero-posterioara a globului ocular cu ajutorul ultrasunetelor. Datele biometrice si keratometrice permit calcularea puterii dioptrice a implantului de cristalin in operatiile de cataracta.

 

Pahimetria ultrasonica are ca scop masurarea grosimii corneene cu ajutorul ultrasunetelor. Este utilizata pentru corectarea tensiunii oculare si in chirurgia refractiva.

 

Campimetria computerizata masoara sensibilitatea retiniana si ajuta la stabilirea diagnosticului in glaucom, in afectiuni ale nervului optic si boli retiniene.

 

Examenul simtului cromatic permite depistarea pacientilor cu dificultati cromatice si ajuta de asemenea la diagnosticarea neuropatiilor optice.

 

Topografia corneana computerizata reprezinta investigatia de electie in stabilirea indicatiilor si contraindicatiilor in corectarea viciilor de refractie cu ajutorul laserului cu excimeri. Aceasta analiza evalueaza suprafata si grosimea corneei sub forma unei harti si a unor parametri care vor fi folositi in tratamentul laser.

 

Chirurgie oftalmologica

 

Operatia de cataracta prin facoemulsificare si implant de cristalin artificial se efectueaza cu ajutorul unui facoemulsificator Alcon Infinity Vision System care permite eliminarea cataractei rapid si cu maximum de siguranta.

 

Eliminarea ochelarilor sau a lentilelor de contact cu ajutorul laserului cu excimeri prin tehnica LASEK se efectueaza cu un laserAlegretto Wavelight 400 Hz. Acest tratament dureaza cca 5 minute per ochi si nu prezinta riscuri.

 

Operatia de implant refractiv presupune implantarea unei lentile in fata irisului si este indicata in cazul miopiilor peste -7-8D sau in miopii mai mici dar cu o cornee mai subtire.

bottom of page